29 Mart 2008 Cumartesi

"Küresel soğuma" için 1 saat karanlık

Küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için bugün dünya çapında gerçekleştirilecek eyleme, Türkiye de ışıklarını kapatarak destek verecek. Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Ofisi Basın Sorumlusu Sezen Gülşen, WWF tarafından düzenlenen eylem hakkında bilgi verdi.
Sezen Gülşen, geçen yıl da tüm dünyada gerçekleştirilen “Earth Hour (Dünya Saati)” adlı eylemle küresel iklim değişikliği konusunda etki yaratılabileceğini ortaya koymaya çalıştıklarını ifade etti. Eyleme, özellikle 27 büyük şehirden önemli destek verilmesinin beklendiğini belirten Gülşen, Türkiye’den de bir çok kurum ve kuruluşun “Earth Hour”a katılarak ışıklarını 1 saat kapatacağını kaydetti.
Destek veren kuruluş adlarının vakfın internet sitesinde yayınlanacağını bildiren Gülşen, bugün saat 20.00’de başlayıp bir saat sürecek eyleme katılmak isteyen herkese “elektrikli aletlerinizi ve ışıklarınızı kapatın” çağrısında bulundu.

DESTEKLEYEN KURUM VE KURULUŞLAR
Gülşen, “Dünya Saati”ne Türkiye’den katılacak kuruluşları şöyle sıraladı:
“Başkent Uluslararası Ajans Ltd. Şti, Çağdaş Holding, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ekolojik Araştırmalar Topluluğu, ÇEVTAŞ Çevre Teknolojisi Ticaret ve Sanayi AŞ, ÇİMTAŞ Boru, Dicle Üniversitesi Genç Tema Grubu, “fotoritim.com” e-fotoğraf dergisi, Garanti Bankası, Çevreye Duyarlı Bonus Card, NTSR Uluslararası Fuar ve Kongre Organizasyonları, Santral İstanbul (Müze Eğitim Birimi), Sniper Channel, Sönmez Kauçuk Ltd. Şti, TED Karadeniz Ereğli Koleji, Türkiye İş Bankası, Unilever, YKM.”
Doğal kaynakların yok edilmesinin onlara bağlı üretimin ortadan kalkması anlamını taşıdığını ifade eden Gülşen, “Yaşamın sürmesi, tamamen doğal kaynakların akılcı kullanımına bağlıdır. Tüketim alışkanlıklarımızın, yaşam şeklimizin ve mevcut politikaların değişmesi gerekiyor” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Powered By Blogger