29 Mart 2008 Cumartesi

İsveç’te yeşil uçuşlar başladı

Uçaklar kalkış ve inişlerinde gereksiz beklemeleri en aza indirerek daha az yakıt kullanmaya çalışırlarken, havada oldukları sürede de daha yavaş giderek yakıttan tasarruf edecekler. İskandinav Hava Yolları’na (SAS) ait uçakların uçuşlarında, çevre kirliliğine daha az yol açılması için, daha az yakıt tüketilmesini sağlayacak yöntemlerin uygulanmasına başlandı.
SAS’a ait bir uçak, bugün basın mensuplarıyla birlikte gerçekleştirdikleri uçuşta, çevreye daha az zarar veren ve Avrupa ülkeleri arasında ilk kez gerçekleştirilen uçuş yöntemini denedi. Stockholm Arlanda Havaalanı’ndan kalkan uçak, kalkış sırasında ve inişinde gereksiz olarak havada kaldığı süreyi daha aza indirdi, ayrıca havada bulunduğu sırada da uçuş hızını azaltarak daha az yakıt tüketimini sağladı.
SAS yetkilileri, 2012 yılına dek firmaya ait her 10 uçaktan 8’nin çevreyi daha az kirleten uçuş yöntemiyle yolcu taşıyacağını belirtirlerken, bunun da 1 saatte 5 bin ton yakıt tasarrufu anlamına geldiğini kaydettiler.
SAS Havayolları’nın Avrupa’da çevreyi daha az kirleten uçuşları gerçekleştiren ilk havayolu şirketi olduğu da kaydedildi. SAS, geçen yılki uçuşlarda bu yöntemi kullansaydı çevreye yaydığı karbondioksit gazı 50 bin ton daha az olacaktı.

Hiç yorum yok:

Powered By Blogger